• Karneval- školský rok 2022/2023

          • Február je mesiac zábav, plesov a karnevalov. Po dlhšej dobe aj na našej škole 17.2.2023 sa takmer všetci žiaci 1.stupňa zmenili na supermanov, nindža korytnačky, princezné, duchov ... proste na masky, aby mohli prísť na karneval. Zábava to bola parádna, veľa sa tancovalo a trochu sa i súťažilo. Porota hľadala masku najoriginálnejšiu, najfarebnejšiu a NAJ doma vyrobenú. Samostatnú cenu dostali naj tanečníci a z každej triedy bola vybraná ešte jedna triedna maska. Tešíme sa, lebo tohtoročný karneval sa naozaj vydaril a aspoň drobnosťou bol odmenený každý. Osobitne sa chceme poďakovať  p. Gerbocovi za ceny, ktorými obohatil našu ponuku a vďaka čomu sme mali po prvýkrát tombolu. 

            Veríme, že rovnako príjemnú zábavu si užijeme i o rok. 

          • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

          • V piatok 27.1.2303 sa v CVČ v Gelnici konalo okresné kolo v prednese povestí Šaliansky Maťko, na ktorom nechýbali víťazky nášho školského kola. Chceme poďakovať  žiačke  2. ročníka Hanke Kravcovej a žiačke 5. ročníka Ivanke Pukleovej za úspešnú reprezentáciu našej školy. Obe dievčatá získali  krásne 3. miesto.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších recitačných súťažiach!

            Mgr. Zdena Kluknavská

          • Okresné kolo Matematickej olympiády

          • Dňa 25.01.2023 sa konala v Centre voľného času v Gelnici matematická oplympiáda, v ktorej nás reprezentoval náš žiak Mikuláš Barna (5. ročník).

            Matematické úlohy spolu riešilo 31 účastníkov zo 6 škôl v našom okrese. Nášmu žiakovi patrí veľká gratulácia, keďže získal nádherné 1. miesto.

            Tešíme sa na ďalšie súťaže a máme veľkú radosť, že naši žiaci reprezentujú našu školu a získavajú nádherné ocenenia.

             

            Mgr. Kluknavská

          • Vianočná besiedka

          • Hodiny strávené nacvičovaním, učením sa svojho textu, scénky, tanca, či skladby sa konečne ukončili a všetkým sme na Vianočnej besiedky ukázali, že v našej škole sa okrem odratúvania posledných minút do zvončeka dejú veľmi zaujímavé veci.

            Všetci prišli a my sme sa na nich tajne dívali spoza opony. Diváci sedia a sú zvedaví, podaktorí sa ešte rozprávajú,  ale hlavne, nikto z nich nespí. A tak sme začali. Oni moderovali, oni hrali, on spieval a oni zas tancovali. Všetci sme do toho dali dušu. Naši učitelia všetko kontrolovali a upokojovali, ak to náhodou bolo potrebné. Pri speve sme do toho dávali všetko a tréma? Čo je to tréma? A ten smiech, keď sme sme hrali scénky. Dokonca aj naši sa smiali a to veľmi nemajú vo zvyku.

            Do Vianoc zostávalo iba zopár dní a ani učitelia nás už v škole neskúšali, a preto sme hrali o každý moment a dali do toho každý z nás trochu zázraku. Celý program zbehol tak rýchlo, až nám to prišlo ľúto. 

            A ako vyzeral?

            Pozrite si fotky... a ak sa Vám bude zdať málo, pozrite si ich viac..

             https://photos.app.goo.gl/XhWWnAorwKquFt5B9

             

            Mgr. Kluknavská Veronika

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 8.12.2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v rozprávaní povestí. Tento ročník bol milým prekvapením, na ktorom si porota vypočula celkovo 13 súťažiacich. Príjemnú atmosféru a umelecký zážitok si vychutnalo celkovo 7 pedagogických zamestnancov. Ocenení malou sladkosťou boli všetci a na stupienku víťazov sa umiestnili títo žiaci:

             

            I.kategória (2. a 3. ročník)

            1.miesto: Hanka Kravcová

            2.miesto: Maximilián Erm

            3.miesto: Michal Barna

             

            II.kategória (4. a 5. ročník)

            1.miesto: Ivana Pukleová

            2.miesto: Viktória Ruttkayová

            3.miesto: Sofia Fedoršová

             

            Blahoželáme, a tešíme sa na ďalšie literárne súťaže, ktoré nás v tomto školskom roku ešte čakajú.

             

            Mgr. Martina Barnová

          • Pozvánka

          • Vianoce sú po roku znovu za dverami a ruka v ruke s nimi prichádza aj príjemný čas strávený na vianočnej besiedke detí zo Základnej školy s materskou školou v Smolníku. Môžete sa tešiť na krásne vianočné básne, riekanky, koledy, vinše a scénky, ktoré si pripravili žiaci so svojimi pani učiteľkami alebo učiteľmi. Všetci sa na Vás veľmi tešíme! 

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ základnej školy s materskou školou v Smolníku, vyhlasuje dňa 16.12. 2022 riaditeľské voľno z dôvodu metodického dňa učiteľov, ktorý je v súlade s ročným plánom práce.

          • Korčuľovanie na zimnom štadióne

          • Dňa 16. 11. sa žiaci z prvého a druhého stupňa zúčastnili korčuľovania na zimnom štadióne v Gelnici. Namiesto učebníc si do batohov pripravili korčule, rukavice, teplé oblečenie a hor sa na autobus :) 
            Samozrejme, nechýbal ani teplý čaj, ktorý nás ohrial.

            Bol to krásny deň plný zážitkov a smiechu a môžeme povedať, že sa tešíme na nové zážitky, ktoré nás ešte čakajú. 

          • Gelnická dúha 2022- „PERLY NÁŠHO REGIÓNU“

          • ZUŠ Gelnica vyhlásila v októbri 7.ročník okresnej výtvarnej súťaže, do ktorej sa zapojili aj naši žiaci z 1. a 2.ročníka. V celkom veľkej konkurencii sa podarilo dvom našim žiačkam krásne uspieť. TEREZKA SUCHÁ z 2.ročníka získala cenu primátora mesta Gelnica a ZUZANA POHLY bola ocenená organizátorom tejto súťaže. Okrem krásnych diplomov a cien si dievčatá užili atmosféru vernisáže a krátkeho kultúrneho programu 26.10. priamo v ZUŠ Gelnica. Obom dievčatám blahoželáme ku krásnemu úspechu a veríme, že v budúcom ročníku sa opäť niečo podarí.

                                                                                                                                                      Mgr. Anna Kováčová

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ základnej školy udeľuje žiakom dňa 18.11.2022 riaditeľské voľno z dôvodu školenia zamestnancov.

            Školenie sa bude týkať poskytovania prvej pomoci. 

          • Šarkaniáda

          • Opäť prišiel čas šarkanov. Je čas vybrať z pivnice toho starého, alebo vyrobiť, poprípade kúpiť nového :) 

            Po jeho vyskúšaní - hor sa na šarkaniádu, ktorá sa uskutoční 27.10.2022 (t.j. v štvrtok) na posledných dvoch hodinách na futbalovom ihrisku.

             

            Tešíme sa!

          • Všetkovedko prichádza- veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími

          • Do súťaže sa môžu zapojiť deti z ktorejkoľvek slovenskej školy. Plnofarebné testy sú v slovenčine. Súťaží sa v troch samostatných kategóriách:

            • v kategórii VŠETKOVEDKO 2 súťažia druháci,
            • v kategórii VŠETKOVEDKO 3 súťažia tretiaci,
            • v kategórii VŠETKOVEDKO 4 súťažia štvrtáci.

            O čo sa súťaží?

            Každý súťažiaci dostane pekný diplom. Ak sa zaradíš vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získaš titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

             

            Máš záujem? Neváhaj a prihlás sa u svojho vyučujúceho.
            Štartovné je 5€. 

            Ak stále váhaš klikni si na stránku www.vsetkovedko.sk a v sekcii Tvoj všetkovedko si môžeš úlohy vyskúšať.

             

            Tešíme sa na Tvoju účasť.

             

          • Noc výskumníkov v Košiciach

          • Elektromagnet, levitácia, molekuly okolo nás, proteíny, PH vody, minerály, vesmír a veľa ďalších zaujímavostí.. Takto sa učia od odborníkov žiaci našej školy pod vedením pani učiteľky Hanschildovej.

          • Európsky deň jazykov

          • Každoročne sa 26. septembra oslavuje Európsky deň jazykov. Preto sme sa na 1. stupni rozhodli osláviť jazykovú rozmanitosť aktivitami v anglickom jazyku.

            Žiaci 1. ročníka spoznávali názvy zvierat na farme v anglickom jazyku. Následne svojou šikovnosťou hľadali chýbajúce tlačené tvary písmen a prilepili ich k zvieratku, ktoré mali zobrazené na svojom pracovnom liste. 

            Zvieratá, avšak už nie len tie na farme, spoznávali taktiež naši druháci, ktorí si vyrobili vlastnú knihu.

            Tretiaci v interaktívnej hre priraďovali vlajky, ku konkrétnemu štátu a precvičili si svoju pamäť aj slovnú zábavu v pexese. Na záver si nezabudli aj zaspievať pesničky, ktoré sa naučili na hodinách anglického jazyka.

            Kvíz o jazykoch riešili naši štvrtáci. Ich úlohou bolo podľa zvukovej nahrávky určiť, aký jazyk počuli. To bola naozaj zábava!

            Skvele sme sa zabavili a žiaci sa hravou formou naučili niečo nové. 

          • Didaktické hry na 1. stupni

          • Dňa 9. septembra sme sa vybrali s deťmi k novej lavičke, ktorá ponúka nádherný výhľad na Smolník. Žiaci na prvom stupni tak mali možnosť stráviť krásny deň so svojimi pani učiteľkami a so svojimi spolužiakmi a kamarátmi. Zároveň sme sa spoznali s našimi novými prváčikmi. Počasie nám, napriek nie veľmi dobrej predpovedi, prialo a ako záver sme si urobili piknik s tým najkrajším výhľadom.