• Pytagoriáda

          • V pondelok 20. 3. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. 1.stupeň reprezentovali spolu 4 žiaci. Z 3. ročníka postúpili Samko Winkler – umiestnil sa na delenom 8-11. mieste a Vivien Oravcová – delené 13. -15. miesto. V ich kategórii súťažilo spolu 30 žiakov z okresu. V kategórii 4.ročník súťažilo spolu 26 žiakov. Bystrík Kovalič sa umiestnil na delenom 15.-16. mieste a Adam Madár, ktorý získal krásne 2. miesto.

            Súťaže sa zúčastnili dvaja žiaci 5. ročníka – Viktória Ruttkayová, ktorá obsadila delené 9. - 10. miesto z 25 zúčastnených žiakov a Mikuláš Barna, ktorý získal 1. miesto a zároveň bol jediným úspešným riešiteľom vo svojej kategórii v našom okrese.

             

            V utorok 21.3.2023 sa súťaže zúčastnili dvaja žiaci 6. ročníka – Marko Derďák, ktorý obsadil delené 8. - 9. miesto z 20 zúčastnených žiakov a Adam Vitkovský, ktorý obsadil 3. miesto a ako úspešný riešiteľ sa dostal do užšieho výberu na postup do celoštátneho kola.

             

            Z 8. ročníka školu reprezentovali 4 žiaci – Sofia Hrdinová, Erik Theis, Alex LendackýSára Straková, ktorá obsadila delené 7. - 12. miesto z celkového počtu 29 zúčastnených žiakov.

             

            Všetkým zúčastneným blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a Adamovi držíme palce, aby postup do celoštátneho kola získal.

             

            Martina Barnová, Lenka Trebunová

          • Upracme si Slovensko 1. stupeň

          • Deň 17.4. 2023 sa niesol v znamení "Až keď sa vyrúbe posledný strom, otrávi posledná rieka, uloví posledná ryba, až vtedy pochopíme, že peniaze sa jesť nedajú." Takúto indíciu riešili na začiatku akcie naše šikovné deti 1. - 4. ročníka.

            Ako základná škola sme sa zapojili do dobrovoľníckeho projektu Upracme si Slovensko, ktorého cieľom je vyčistiť a upratať si naše blízke okolie. Spolu s deťmi máme blízky vzťah k okolitej prírode, ktorou sa môžeme pýšiť, avšak častokrát s nimi preberáme aj tie menej pekné záležitosti, ktoré s prírodou úzko súvisia..

            Nie je nám to jedno a záleží nám na tom, aby bolo naše okolie pekným miestom, preto sme si so sebou vzali rukavice, vrecia a hor sa do upratovania :)

            Keďže je téma znečistenia prírody úzko spätá s Dňom Zeme, ktorý si každoročne pripomíname 22. apríla, venovali sme sa aj týmto aktivitám. Žiaci museli splniť úlohy na šiestich stanovištiach. Úlohy sa týkali tém ako recyklácia odpadu, ochrana prírody a prostredia, aj lesu. Po splnení všetkých úloh čakala na deti sladká odmena :)

            Pevne veríme, že odpad v prírode budeme nachádzať čoraz menej a menej.

             

          • Noc s Andersenom

          • 31.marec sa na našom 1. stupni niesol v znamení očakávania, čo asi deťom prinesie „1.prespávačka“ v škole pod záštitou podujatia s názvom NOC S ANDERSENOM.

            Deti celé nedočkavé, nabalené spacákmi, prišli pred dvere školy a vtedy to začalo...Čakalo ich množstvo aktivít týkajúcich sa osobností a diel z oblasti slovenskej i svetovej literatúry (Krista Bendová, Svetozár Mydlo, Ferdo Mravec, Škaredé káčatko, 80 dní okolo sveta, Disney).

            Po rozdelení sa do skupín a po splnení 5.stanovíšť, prišla dlho očakávaná pizza a sladké koláčiky.

            Týmto zároveň chceme srdečne poďakovať p. Winklerovej a reštaurácii u Vodnára  a pani Katke Fedoršovej- Baltovičovej, za ich spoluprácu a sponzorstvo pri tejto akcii.

            Po občerstvení dostala každá skupina kľúč na riešenie indícií poukrývaných v priestoroch školy. Samozrejme len pod podmienkou, že bude zhasnuté a uvidíme svietiť iba baterky 😊. To bolo radosti. Po vylúštení a správnom zadaní hesla sa deťom otvoril poklad s prekvapením. Napätie sa dalo krájať. Po vyhodnotení šli niektoré deti domov a tí, čo ostali, si užili pred spaním rozprávku na dobrú noc. Posledný vytrvalec zaspal hlboko po polnoci a na naše prekvapenie, ráno vstal medzi prvými.

            Po rannej hygiene a raňajkách deti symbolicky zasadili ich prvý ROZPRÁVKOVNÍK  v našej krásnej žiackej knižnici. Rodičia si odvádzali spokojné a vytešené deti a už teraz sa tešíme na budúci rok.

          • UPRACME SLOVENSKO

          • Jar je krásne ročné obdobie, kde vidíme ako sa nádherná príroda prebúdza. Je to nádherný pohľad, ktorý poteší každého človeka. Čo nás však neteší je pohľad, ktorý sa nám častokrát naskytne počas prechádzok v prírode..

            Preto sa naša škola rozhodla zapojiť do medzinárodného projektu s názvom "UPRACME SLOVENSKO", ktorého cieľom je postarať sa o svoje okolie, upratať ho a vyčistiť.

            V pondelok 17.4.2023 budú žiaci našej školy spolu s učiteľmi pratať okolie našej základnej a materskej školy, ako aj okolie jazera Úhorná a okolie obce Smolnícka Huta.

            Zapojiť sa môžete však aj vy! Ako na to? Kliknite na stránku https://upracme.sk/, kde sa dozviete všetky informácie.

             

            Poďme do toho spolu a urobme spoločne naše okolie krásnym miestom.