• Okresné kolo Biologickej olympiády

          • Náš žiak Mikuláš Barna obsadil 3. miesto v okresnom kole Biologickej olympiády v kategórii D, ktorá sa konala vo štvrtok 25.4.2024 v Centre voľného času v Gelnici. Ako jediný šiestak získal umiestnenie v konkurencii žiakov siedmeho ročníka. Súťažil v dvoch častiach, najprv zvládol praktickú (laboratórnu) časť a potom vypracoval test z teoretickej časti.

            Blahoželáme a prajeme mu veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Katarína Ondíková

          • Street basketbal

          • Žiaci 7., 8. a 9. ročníka sa 12. 6. zúčastnili súťaže Street basket v Gelnici. Sily si zmerali s viacerými družstvami z Gelnického okresu. Neumiestnili sa, avšak opäť nabrali mnoho skúseností.

            Mgr. R. Ďurica

          • Koncoročný výlet do ZOO

          • Dňa 14.6. sme so žiačkami 8. ročníka navštívili najmenšiu a zároveň najmladšiu ZOO na Slovensku. Tá sa nachádza v Spišskej Novej Vsi. Videli sme rozmanité druhy zvierat, napríklad morské živočíchy, zaujímavé plazy, obojživelníky, vtáky, bezstavovce či cicavce. Na záver výletu sme si pozreli aj centrum mesta. 

            Mgr. Jana Tomašková

          • Výlet do Starej Ľubovne

          • Dňa 14.6. žiaci prvého stupňa s piatakmi navštívili centrum severného Spiša, mesto Stará Ľubovňa.  V centre mesta si pozreli Dom ľubovnianskeho mešťana, pokračovali prehliadkou Ľubovnianskeho hradu, skanzenom a Vojenským stredovekým táborom. Koncoročný výlet si všetci zúčastnení veľmi užili.

            Mgr. Jana Tomašková

              

          • Medzinárodný deň detí

          • V piatok, 31.5., si žiaci našej školy mohli vychutnať príjemnú atmosféru vonku spojenú s množstvom hier, súťaží, hudby a dobrej nálady pri príležitosti ich krásneho sviatku. Počasie nám prialo, a teda už nič nebránilo užiť si tento spoločný deň naplno. Nechýbala návšteva štôlne, kúzelník Dodo, či prehliadka ukážok aktivít z Hasičského krúžku pod vedením pána Mgr. Ďuricu. Tešíme sa opäť o rok! 

            Mgr. Jana Tomašková

               

          • Deň matiek

          • Práve v tento deň je najkrajší čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás robia. V nedeľu 19. mája 2024 v Alžbetinom dome sme v detských očiach mohli vidieť nedočkavosť osláviť tento krásny sviatok.

            Deti sa už nevedeli dočkať, chceli svojim mamičkám predviesť všetko, čo si pre ne s pani učiteľkami/ učiteľmi dlhší čas pripravovali. Každé dieťa chcelo piesňou, tancom, básňou, hrou na hudobnom nástroji alebo scénkou vyjadriť, že mama je pre nich jedinečná a nenahraditeľná. Rodičia boli milo prekvapení, ako krásne sa ich ratolesti na tento deň pripravili. Radosť aj dojatie bolo vidieť v tvárach všetkých mamičiek, z čoho máme najväčšiu radosť.

            Mgr. Veronika Kluknavská

          • Beseda Prežili sme holokaust

          • Dňa 17.05.2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili besedy o téme, na ktorú nesmieme nikdy zabudnúť...

            O holokauste nám porozprávala pani Denisa Nikodémová, ktorá hrôzy 2. svetovej vojny prežila na vlastnej koži. O rolu moderátora sa postarala Dagmar Mozolová a celá beseda bola obohatená o hudobné vystúpenie Katky Koščovej a Daniela Špinera.

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 25.4.2024 sa naši žiaci premenili na malých spevákov a v tradičnej školskej súťaži Slávik Slovenska predviedli svoje spevácke nadanie. Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Návšteva knižnice a múzea v Gelnici

          • Naši žiaci 2., 3. a 5. ročníka sa spolu s pani učiteľkami vybrali navštíviť najväčšiu knižnicu v našom okolí.

            Spoločne si prezreli pekné priestory a dozvedeli na zaujímavé informácie o práci v knižnici.

            V baníckom múzeu sme sa vďaka projektu "UM ČO je?" dozvedeli niečo nové o románskom a gotickom umení. Naučili sa nové slová - gobelín, vitráže, klenba a iné. Zahrali si zaujímavé hry. Po zaujímavej besede si prezreli unikátne múzeum.

          • Deň Zeme

          • Dnes si žiaci našej školy pozreli zaujímavý dokument o lese a taktiež riešili aktivity na jednotlivých stanovištiach, ktoré si pre nich pripravili lesní pedagógovia, za čo im patrí veľká vďaka taktiež zasadili stromy v areáli materskej školy a naučili sa množstvo zaujímavých vecí

            Taktiež sme sa zapojili do jarného upratovania okolia školy, v rámci iniciatívy Upracme Slovensko, ktoré nám poskytlo ochranné rukavice a vrecia na zber odpadu. Avšak, kvôli nepriazni počasia sme museli upratovanie odložiť na iný termín. 

          • Nájdete nás na facebooku

          • Keďže ideme s dobou, pre priaznivcov sociálnej siete Facebook sme vytvorili FB stránku s názvom: ZŠ s MŠ Smolník- oficiálna stránka. Pridávame na ňu rôzne príspevky, fotografie, zaujímavosti z akcíí, podujatí a veľa ďalšieho.

            Podeľte sa s nami o Vaše postrehy, návrhy a nápady. Každé „Páči sa mi to“  a zdieľanie našej stránky nás poteší ♥

          • Hviezdoslavov Kubín- okresné kolo

          • Dňa 26.3.2023 sa v CVČ v Gelnici konalo okresné kolo v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Zo školského kola postúpila Lenka Viktória Čermáková. Lenka si zaslúži veľký obdiv za svoju odvahu a záujem o prednes poézie. Veríme, že nové skúsenosti, zážitky budú pre ňu povzbudením a motiváciou zapájať sa aj do ďalších školských súťaží.

            Mgr. Katarína Ondášová

          • Svetový deň vody aj u nás

          • Dňa 22.3. sa od roku 1993 každoročne po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Pri príležitosti pripomenutia si dôležitosti tejto vzácnej tekutiny sa na našej škole uskutočnilo projektové vyučovanie žiakov 1. a 2. stupňa. Žiaci všetkých ročníkov sa podieľali na tvorbe tematických projektov. 1. stupeň sa venoval čisteniu studničiek, 2. stupeň mal na starosti upratovanie plôch v okolí vodného toku. Týmto spôsobom sme si nielenže pripomenuli tento významný deň, ale aj prispeli k zveľadeniu okolia obce. 

            Mgr. Jana Tomašková

          • Noc s Andersenom 2024

          • Aj tento rok sa našej škole podarilo zapojiť do projektu Noc s Andersenom. Hoci čas a iné
            aktivity v tomto období nás prinútili uskutočniť túto akciu dopoludnia, deň pred oficiálnym
            začiatkom a iba s jednou triedou, i tak odchádzali deti s novými zážitkami.
            Vybrali sme si témy, ako 180 rokov od napísania svetoznámej rozprávky Snehová
            kráľovná od H.Ch.Andersena, 105.výročie od narodenia spisovateľky Márie Ďuríčkovej a
            poslednou témou bolo 90.výročie od narodenia spisovateľa Jozefa Pavloviča. Téma Deň vody,
            ktorá bola súčasťou aj Noci s Andersenom sa naplno rozvinula nasledujúci deň.
            Deti plnili rôzne úlohy, pozorne počúvali, súťažili, tvorili a prezentovali svoje výsledky.
            Deň sa niesol v znamení poznávania, zážitkov a dobrej nálady. Po vyhodnotení aktivít si deti
            odniesli nové vedomosti získané hrou a samozrejme malú pozornosť v podobe pohľadnice a
            nálepky s logom tohto zábavného dňa. Tešíme sa na budúci rok a veríme, že "prespávačka" v
            škole sa opäť podarí!

            Mgr. Anna Kováčová

          • 21. marec- Svetový deň Downovho syndrómu

          • Milí naši žiaci 1. aj 2. stupňa.

            Zapojme sa spoločne do ponožkovej výzvy a podporme tak Svetový deň Downovho syndrómu.

            Ukážme, že sme pozorní, láskaví a empatickí k týmto ľuďom.

            Obuj si zajtra, 21.3.2024, ponožky rôznej farby a príď do školy 😊🧦

             

          • Okresné kolo súťaže "Čo vieš o hviezdach"

          • Naši žiaci 5. ročníka Adam Madár a Bystrík Kovalič sa dňa 20.3.2024 popasovali s úlohami okresného kola v súťaži Čo vieš o hviezdach, ktoré sa konalo v Hvezdárni v Medzeve. Žiaci získali krásne prvé a druhé miesto, čím si zabezpečili postup na regionálne kolo, ktoré sa bude konať v Michalovciach.

            Po odovzdaní diplomov a hodnotných cien si žiaci mali možnosť pozrieť pomocou špeciálneho ďalekohľadu povrch Slnka, k čomu by sa za bežných okolností nedostali.

            Chlapcom srdečne blahoželáme a držíme palce v ich ďalších úspechoch.

             

            Mgr. Kristína Chovancová

          • Popularizácia programovania s mikrobitom

          • Dňa 18.3.2024 sa na našej škole uskutočnilo projektové vyučovanie s názvom Popularizácia projektovania s mikrobitom. Žiaci 4. a 9. ročníka mali možnosť vyskúšať si množstvo praktických úloh súvisiacich s informatikou, presnejšie programovaním. Workshop žiakov veľmi zaujal a my veríme, že nadobudnuté zručnosti a vedomosti zúročia aj v budúcnosti. 

            Mgr. Jana Tomašková